Video

Aktualne novice

RaziskaveKlinične študije in poročila o protimikrobnih lastnostih koloidnega srebra

Naslednji PDF dokumenti vsebujejo številne klinične študije in neodvisna poročila o raziskavah o protimikrobnih lastnostih koloidnih srebrovih izdelkov, vključno s srebrovimi ioni, srebrovimi spojinami, nanodelci srebra, s srebrom impregniranimi in s srebrom premazanimi ter ostalimi izdelki, ki se uporabljajo na več načinov, vsi pa izkoriščajo protimikrobne lastnosti srebra.

Te študije in poročila so posredovane samo v informativne namene in si jih ne smemo razlagati na noben način kot nudenje zdravniških nasvetov ali navodil. Zajemajo širok nabor podatkov o srebru, vključno z nekaterimi presenetljivimi ugotovitvami in odkritji v zvezi s močnimi antimikrobnimi in razkuževalnimi lastnostmi srebra.

Te študije in poročila so zbrane tukaj z namenom, da bi bralcu ali raziskovalcu omogočili splošno razumevanje številnih načinov uporabe antimikrobnega srebra z različnih vidikov, tako kliničnih kot osebnih.

Študije niso namenjene za prenos učinkovitosti kateregakoli koloidno-srebrovega izdelka.
Ker še vedno potekajo raziskave o antimikrobnem srebru in ker se mnenja in sklepi razlikujejo glede na dejavnike, ki so vključeni v različne študije, je treba te študije in poročila obravnavati zgolj kot izhodišče za svoje raziskave in jih ne smemo obravnavati kot zadnjo besedo za srebro in številne protimikrobne ali razkuževalne učinke.

Opomba za založnike in avtorje: če menite, da je katera od teh PDF datotek na tem spletnem mestu kršila avtorske pravice, me takoj obvestite po elektronski pošti na naslovu kscelje@gmail.com ali na telefonski številki 040 728 739. Te PDF datoteke so bile zbrane iz različnih internetnih virov, kjer so bile objavljene brez omejitev. Na spodnjih povezavah se nahajajo za pošteno uporabo in za nekomercialne informativne namene.

     - Srebrni nanodelci ubijajo celice raka, odporne na kemoterapevtska zdravila

     - Raziskovalci trdijo, da nanodelci srebra naredijo "boljšo formulacijo šampona proti prhljaju"

     - Vpliv nanodelcev srebra na pogoste bakterije na bolnišničnih površinah

     - Klinična učinkovitost srebrovih nanodelcev na prhljaju odvisna od velikosti in oblike

     - Protivnetna aktivnost nanokristalnega srebra v vzorcu prašičjega dermatitisa

     - Potencial koloidnih ali srebrovih nanodelcev za zmanjšanje rasti tumorjev melanomov B16F10

     - Močna in nespecifična sinergistična antibakterijska učinkovitost antibiotikov v kombinaciji s srebrovimi nanodelci pri zelo nizkih koncentracijah, ki ne kažejo citotoksičnega učinka

     - Srebro popolnoma odstrani parazite malarije iz krvi človeških subjektov, okuženih z malarijo, v povprečju petih dni: pregled štirih naključnih, multisenzurnih, kliničnih študij, opravljenih v Afriki

     - Citokompatibilna protiglivična akrilna smola, ki vsebuje srebrne nanodelce za zobne proteze

     - Srebrni nanodelci ubijejo celice raka pljuč

     - Nanosrebro zdravi jetra, ki jih je poškodoval močan toksin

     - Učinkovitost obližev, ki sproščajo srebro pri upravljanju nezdravljenih kroničnih ran

Ni komentarjev