Video

Aktualne novice

Dieta proti kandidi – pozdravimo naše črevesje


Znotraj vas obstaja živo vesolje - in morda se tega sploh ne zavedate. Vaše črevesje vsebuje približno 100 trilijonov bakterij. V primerjavi z vašimi 10 trilijoni človeških celic, ste dejansko 10-krat več bakterij kot človeka.

Poleg kolonije bakterij, obstaja tudi veliko vrst kvasovk ali glivic, ki si delijo to kolektivno vesolje mikrobov znanih kot mikrobiom.

Občutljivo ravnotežje "črevesnega vrta" pomaga določiti kakovost vašega zdravja. V resnici so mikrobiomske disfunkcije povezane z neverjetnih seznamom zdravstvenih problemov - od telesne mase in vprašanj duševnega zdravja do avtoimunskih bolezni.

Ena zelo pogosta težava pri črevesju je razraščanje kandide, ko prevlada te vrste gliv vrže iz ravnovesja vaš mikrobiom.

V podobnem članku na to temo, boste našli znake in simptome kot tudi posebne preiskave, s katerimi lahko ugotovite prekomerno razraščanje kandide. V tem članku pa bi vam radi predstavili hrano s katero preprečite prekomerno razraščanje kandide in tudi tisto hrano, ki naj bi se ji izogibali.

Kot je rekel Hipokrat: "Naj bo hrana tvoje zdravilo in zdravilo tvoja hrana." Naj se zdravljenje mikrobioma začne!

Ni komentarjev