Video

Aktualne novice

Pozor pri nakupu različnih vrst koloidnega srebra

Trg ponuja veliko izdelkov iz koloidnega srebra po različnih cenah, in vsi so označeni in se prodajajo kot originalno "Koloidno srebro". Ali obstajajo razlike v kakovosti izdelkov?

Da, seveda. Zaradi razlike v proizvodnem procesu. Glede na proizvodnjo, ločimo tri vrste izdelkov iz koloidnega srebra:

     - Ionsko srebro

     - Srebrove beljakovine ali proteini

     - Pravo koloidno srebro


Ionsko srebro

Tekočine z ionskim srebrom izgledajo kot čista voda ali pa so z rahlo rumenim odtenkom. Preprost test, s kuhinjsko soljo pokaže dokaze o tem. Kemijska reakcija, ko srebrni ioni reagirajo z ioni natrijevega klorida - soljo, se pokaže v obliki belega in motnega videza. Izdelki iz ionskega srebra imajo anti-mikrobne učinke, čeprav je prisotno zelo malo število srebrnih delcev.

Vendar pa zaradi nizkega odstotka srebrnih delcev, izdelki iz ionskega srebra niso tako učinkoviti, kot izdelki iz pravega, "koloidnega srebra". Tveganje glede neželenih učinkov je nizko. Ni znano, da bi izdelki iz ionskega srebra povzročali argirijo pri ljudeh, kot se ta lahko pojavi pri izdelkih iz srebrovih proteinov.


Srebrove beljakovine ali proteini

Drugi izdelek se tudi zmotno trži kot "koloidno srebro". Tukaj imamo kombinacijo srebrnih kovinskih delcev, in beljakovinskega veziva ki povezujejo delce v suspenzijo. Če ta izdelek nekaj časa pretresamo, se na površini oblikuje pena. To je metoda za ugotavljanje izdelkov iz srebrovih proteinov.

Tekočine iz srebrovih proteinov, imajo zelo visoko koncentracijo vrednosti srebrnih delcev (od 30 do 20.000 ppm). Glede na vrednost koncentracije je barva lahko od svetlo rumene do skoraj črne. Pri teh izdelkih se lahko pojavi pomemben stranski učinek, na katerega je potrebno posebej opozoriti. Ta znani in neželeni učinek na ljudi, se imenuje argyrija, ki lahko modro-sivo obarva kožo.


Pravo koloidno srebro

Koloidni delci so tu najmanjše velikosti (= nanodelci) posamezne snovi in ​​imajo elektro-kemijske lastnosti. Pravo koloidno srebro vsebuje srebrne nanodelce (= koloid). Koloidni delci niti ne lebdijo ali potonejo v vodi.

Srebrni nanodelci niso prisotni v ionskem srebru ali srebrovih beljakovinskih proizvodih. To je bistvena razlika med srebrovimi beljakovinami, ionskim srebrom in pravim koloidnim srebrom. Skupna vsebnost srebra je izražena v miligramih srebra na liter vode ali kot delcev na milijon (ppm), kar je enak znesek. Pravo koloidno srebro je zelo težko narediti.

Domača proizvodnja ni mogoča zaradi zahtevne visoke tehnične proizvodnje. Vsi ponujajo Koloidno srebro - generatorji na trgu pa proizvajajo samo ionsko srebro. Barva tekočine je rjavkasta. Pravo tekoče "koloidno srebro" vsebuje srebrne delce v vrednosti med 50 in 80 ppm. Zaradi visoke koncentracije srebrnih delcev, prvo koloidno srebro ni nikoli jasno kot voda.

Ta učinek se pojavi, ker že majhni delci, blokirajo svetlobo in pri izdelavi naredijo tekočino temnejšo. Posebni stranski učinki niso znani. Tudi argirija - znani stranski učinek pri ljudeh, ki je posledica uživanja srebrovih beljakovinskih tekočin ni pogost pojav.

Ni komentarjev