Video

Aktualne novice

S koloidnim srebrom nad okužbo virusa kronične paralize čebelV tem članku vam bomo opisali zanimivo anekdoto čebelarja, ki je verjel, da se je virus kronične paralize čebel razširil skozi njegove čebelje panje.

Kot boste videli, je uporabil zelo majhno količino koloidnega srebra na zelo edinstven način, da bi svoje čebele rešil pred gotovo smrtjo.

Povezuje tudi drug primer, v katerem je kolega čebelar predoziral svoje z virusom okužene čebele s koloidnim srebrom in jih je pri tem izgubil. Članek vam prikazuje zanimiv vpogled, ki bi se lahko izkazal kot koristen predlog tudi za druge čebelarje.

Bistvo je to, da koloidno srebro deluje proti okužbam pri ljudeh, domačih živalih, hišnih ljubljenčkih in celo žuželkah. Toda, ko se ukvarjate s krhkimi živalicami, ki so toliko manjše od ljudi, morate upoštevati njihovo velikost, ko jih dozirate. Boste videli, na kaj mislim, spodaj ...

Borut K., čebelar iz Prekmurja, nam je pisal o zelo zanimivi izkušnji, ki jih je imel s koloidnim srebrom in njegovimi bolnimi čebelami.

Napisal je takole:

Izvajal sem tedenske preglede panjev, ko sem odkril, kar se je kasneje izkazalo za kronično paralizo čebel, ki jo povzroča virus, ki lahko ubije zdravo kolonijo ali pa jo običajno izčrpa za več kot polovico populacije. Uradno ni znanih zdravil ali postopkov zdravljenja.


Simptomi se kažejo v obliki čebel, ki trzajo in se tresejo, izgubljajo vse svoje rumene dlačice in za seboj puščajo črna svetleča trupelca. Smrtnost je zelo velika. Druge čebele poskušajo ta trupelca odstraniti iz panja. Našel sem številne čebele, ki so trzale. Na več okvirjih pa so se že kazale črne mrtve čebele.

Tako sem do polovice napolnil prazno litersko plastenko z belim namiznim sladkorjem. Potem sem dodal vročo vodo iz pipe do oznake 1 Liter. Nato sem dodal še eno polno žlico, koloidne srebrove vode - koloidnega srebra 15 PPM. Posodo sem zaprl s pršilcem / pokrovom in jo pretresel, dokler se sladkor ni raztopil.

Čebelarji poznajo pršenje s sladko vodo, saj se pri odpiranju panja s tem pogosto pomiri čebele. Zamisel je, da bodo čebele nemudoma prenehale početi tisto kar počnejo, in se začele med seboj čistiti in porabljati razpršeno sladko vodo.

Čebele porabijo sladko vodno raztopino, dokler ta popolnoma ne izgine. Tekoči sladkor zbirajo iz katerega koli izvora, ki ga lahko najdejo. Tako sem pomislil, da bi bila sladkorna voda odlično sredstvo za dostavo koloidnega srebra.

Vrnil sem se dan po ugotovitvi problema in rahlo škropil razredčeno koloidno sladkorno vodo po vseh okvirih in čebelah. Pregled naslednjega tedna je pokazal, da so vsi znaki bolezni izginili. Ponovno sem jih popršil in zaprl panj. Dva tedna kasneje so bile čebele še vedno zdrave.

Ne morem natančno povedati, kaj je pokončalo virus, toda koloidno srebro je sigurno pripomoglo k temu.

Pripomnil bi, da sem prebral o ženski, ki je preizkusila koloidno srebro za virus Varroa. To je virus, ki se prenaša s pršicami. Vse njene čebele so umrle.

Vendar pa je v nekaj dneh porabila popolno koncentracijo koloidnega srebra v posodi za krmo (nekje med 5 in 10 kilogramov čebel je porabilo približno 1 liter koloidne srebrne vode).

Ta koncentracija bi bila teoretično tako velika, kot da bi odrasel človek spil več 5 literskih balonov koloidnega srebra namesto priporočenih meril ene žlice.

Morda bo to koristna informacija za vsakogar, katerega čebele so okužene z neozdravljivim virusom.

Ni komentarjev